Menu
Terug naar overzicht

About

"We can change the world", zong Graham Nash met Crosby in het nummer 'Chicago'. "It's dying to get better", voegt hij daar aan toe. Deze site 'What The World Needs Now' is gemaakt vanuit dat optimisme. Het optimisme dat een muzikant iets kan bijdragen aan een mooiere, betere wereld.
De oproep van Nina Simone, dat het de taak is van een artiest om te reflecteren op de wereld waarin hij of zij in leeft, is een specifieke opvatting over muziek. Maar het is een opvatting die actueler is dan ooit.
Een laatste zetje om muzikanten uit te nodigen zich uit te spreken kreeg ik toen ik zag dat Ricky Koole een fragment van 'Desperado' van The Eagles postte op Facebook en het opdroeg aan Trump. Protest kan vlammend zijn, maar ook lief. Een snel rondje langs wat muzikanten leerde me dat er veel meer zijn die wat op hun lever hebben.

Guuz Hoogaerts werd mijn kompaan in de organisatie, Niels Goedel was zo geweldig de eerste aanzet tot een site te willen bouwen, het fantastische ontwerpbureau Fabrique uit Amsterdam ontwierp en bouwde de site zoals hij nu is. Allen zetten zich om niet in voor een project waarin zij geloven.
En dat is wat deze site is: een bijdrage aan een liefdevol klimaat in ons land, zonder bijoogmerk. We zijn niet gecommitteerd aan een politieke partij of andere organisatie.

'What The World Needs Now' is een platform dat geheel vanuit idealisme is gebouwd, dat hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan een veelkleurige, respectvolle samenleving. De liedjes die je hier kunt beluisteren zijn hier niet te koop. Ze zijn ingediend door de artiesten zelf, en het is aan de artiesten om daar al dan niet verder iets mee te doen.
- Leo Blokhuis
14 februari 2017